Door Aleida Berghorst op 13 februari 2017

PERSBERICHT: Schriftelijke vragen PvdA Limburg over klachten chauffeurs over Arriva

Schriftelijke vragen PvdA Limburg over klachten chauffeurs over Arriva.

PvdA Limburg heeft vandaag schriftelijke vragen gesteld naar aanleiding van het artikel “Arriva onder vuur personeel” op de voorpagina van Dagblad de Limburger van 13 februari 2017. Chauffeurs geven aan dat de dienstregeling op sommige trajecten zo krap is, dat de wettelijk toegestane maximum snelheid moet worden overtreden om geen vertragingen op te lopen. Ook geven chauffeurs aan dat er te weinig bussen en te weinig personeel is.

Arriva zegt in het artikel in Dagblad de Limburger, dat er geen echte problemen zijn.

Volgens Arriva moeten de chauffeurs gewoon nog even wennen aan de nieuwe dienstregeling en de nieuwe bussen.

De PvdA is geschrokken van deze reactie van Arriva en heeft daarom actie ondernomen. “Ik kan mij heel goed voorstellen dat chauffeurs die aan de bel hebben getrokken, zich na het lezen van dit artikel niet serieus genomen voelen. Ik kan mij niet voorstellen dat ervaren chauffeurs, professionals die trajecten vaak al jarenlang rijden, even moeten wennen aan de nieuwe situatie. Als deze mannen en vrouwen aangeven dat een dienstregeling te krap is, dan is dat een heel serieuze zaak die ook heel serieus opgepakt moet worden” aldus de PvdA woordvoerder mobiliteit, Aleida Berghorst.

Op 21 januari 2017 heeft woordvoerder mobiliteit van de Limburgse PvdA fractie zelf het OV getest tijdens een 15 uur durende OV marathon door Limburg. Voor de klachten die chauffeurs hier ter tafel brengen werd tijdens die OV marathon ook aandacht gevraagd, door verschillende chauffeurs in verschillende delen van Limburg.

Die klacht is toen onmiddellijk bij Gedeputeerde Mackus neergelegd. PvdA Limburg is benieuwd wat er sinds 21 januari met die klacht is gedaan. Te krappe dienstregelingen, vertraging en korte overstaptijden hangen allemaal met elkaar samen. Het blijkt niet alleen uit de klachten van chauffeurs, maar ook uit klachten van consumenten. Het maakt het OV minder aantrekkelijk en dat is een slechte zaak. Stroomlijning en verbeteringen van de dienstregeling kunnen wat de PvdA betreft niet wachten tot december 2017.

Zie HIER het volledige persbericht, inclusief schriftelijke vragen.

Aleida Berghorst

Aleida Berghorst

Woonplaats: Sittard Lid sinds: 2003 Waarom PvdA? Mijn interesse in de PvdA is gewekt toen ik 18 was, toen ik nog (net) op de middelbare school zat. Bert Koenders zat net in de Tweede Kamer en kwam bij ons op school een gastles verzorgen. Ik vond het razend interessant en toen ik ging studeren in Nijmegen besloot

Meer over Aleida Berghorst