Toerisme en arbeidsmarkt in een veranderende economie

12 april 2024

Aleida BerghorstFractievoorzitter Aleida Berghorst heeft in haar inbreng bij het economisch beleidskader de nadruk gelegd op toerisme en arbeidsmarkt in een veranderende economie. De volledige inbreng is terug te kijken onder de tekst.

Vakbonden en de ondersteuning van beroepsbevolking

De ontwikkelingen van nu veranderen onze economie fundamenteel. Dat hebben we al eerder gezien en we hebben vakbonden dan ook hard nodig! De PvdA is dan ook blij dat vakbonden in onze provincie eindelijk weer een plek aan de tafel krijgen.

Zorgen zijn er niet alleen om de veranderende economie. De PvdA ziet dat een steeds groter deel van de beroepsbevolking grote moeite heeft mee te doen. 33% van de 15-jarigen loopt het risico om laaggeletterd te worden.

De PvdA heeft dan ook deze motie ingediend. De motie kreeg unaniem steun en beoogt om samen extra geld te krijgen uit het Nationaal Groeifonds voor Leven Lang Ontwikkelen Collectieven.

Een veranderende economie

Verder heeft Aleida de nadruk gelegd op het verduurzamen van onze economie. Waar bedrijven moeten verduurzamen, kunnen zij dit niet alleen. Sterker nog, ook Limburg kan dit niet alleen. In de regio Eindhoven wordt geïnvesteerd in het vestigingsklimaat, Tata Steel kreeg twee miljard. Nu is het tijd voor Project Mozart.

Tot slot van haar inbreng ging Aleida in op toerisme. De PvdA wil de toeristische sector in Noord-, Midden- en Zuid-Limburg actieplannen samen met gemeenten die bijdragen aan een balans tussen een vitaal toerisme en rust en leefbaarheid. Ook hier heeft de PvdA een motie voor ingediend, die met een ruime meerderheid is aangenomen.

Toerisme en arbeidsmarkt in een veranderende economie hebben de voortdurende aandacht van de PvdA.