Veiligheid van de Geulmonding

Door Lianne Schuuring op 12 oktober 2023

In 2021 hebben veel plekken in onze provincie te maken gehad met extreme wateroverlast. Een van de organisaties die betrokken is bij het verbeteren van veiligheid in de toekomst is Water-Stop.nu. Een van de belangrijkste punten is de veiligheid van de Geulmonding. Onze fractie is door deze stichting uitgenodigd om op werkbezoek te komen.

Naar aanleiding van dat bezoek heeft de PvdA Limburg samen met GroenLinks, D66 en 50+ schriftelijke vragen gesteld. De PvdA Limburg vindt het belangrijk dat Limburgers zich veilig voelen in en om hun eigen woning. Daartoe is snel actie nodig.

In het Opbouwplan WRL (Waterveiligheid en Ruimte Limburg) is een aantal maatregelen genoemd die op korte termijn uitgevoerd zouden moeten worden. Deze maatregelen moeten een eerste stap zijn die de veiligheid verbeteren. Ook zorgen deze ervoor dat omwonenden van kwetsbare plekken vertrouwen hebben in de slagvaardigheid van provinciaal beleid. Zie voor het plan ook dit artikel in De Limburger.

Lianne buitenOp dit moment zien bewoners namelijk nog geen enkele actie, waardoor de vrees ontstaat dat er een nieuwe watersnood kan ontstaan. Naast de daadwerkelijke actie, pleiten de fracties dan ook voor een goede communicatie naar burgers toe. Zo weet men snel wanneer werk wordt gemaakt van veiligheid van de Geulmonding.

Statenlid Lianne Schuuring: “We willen graag weten wanneer bewoners veranderingen kunnen verwachten die de situatie verbeteren. Ook willen we weten hoe hierover gecommuniceerd wordt en waar mensen terecht kunnen met vragen of suggesties.”

Lianne Schuuring

Lianne Schuuring

Woonplaats: Maastricht Lid sinds: 2008 Inmiddels woon ik al 11 jaar in Maastricht en ik ben bijna net zo lang lid van de PvdA. Ik ben bijna direct actief geworden, eerst via de JS (o.a. als secretaris en voorzitter van de JS Limburg) en daarna bij de PvdA zelf (bijvoorbeeld als bestuurslid van de PvdA

Meer over Lianne Schuuring