Denk mee over het landelijk gebied!

22 maart 2024

Statenlid Lianne Schuuring heeft in de commissievergadering het beleidskader perspectief voor het landelijk gebied behandeld. In april zullen alle beleidskaders door Provinciale Staten worden vastgesteld. In de tussentijd kunnen fracties suggesties aanleveren om de beleidskaders te verbeteren. Daar hebben we jou voor nodig!
Hieronder lees je heel kort wat er in het beleidskader staat en kun je input aan ons doorgeven. Heb je iets meegemaakt dat past binnen dit thema of heb je ideeën waar de provincie iets mee kan? Laat het ons weten en denk mee over het landelijk gebied.

Urgentie

De urgentie is hoog en er is veel te doen als het over het landelijk gebied gaat. Beheer van het landelijk gebied gaat om bijvoorbeeld de belangen van natuur, toerisme, recreatie en landbouw. Deze puzzel moet op een verantwoorde manier gelegd worden.

Stikstof

Volgens de PvdA Limburg zijn er enkele uitdagingen. Zo hebben we nog steeds te maken met het terugdringen van de uitstoot van stikstof. In het coalitieakkoord is afgesproken versneld aan de slag te gaan in alle sectoren. Toch wordt de bal vooral bij het Rijk gelegd. De grootste vraag is dan met name: wat als het Rijk niet met geld over de brug komt? Op dit moment is er enkel grote onzekerheid die voor niemand goed is. Er is immers nog geen nieuw kabinet.

Natuurbeheer

De provincie moet aan de slag met het beheren en aanleggen van natuur. Natuurgebieden verslechteren volgens de Ecologische Autoriteit nog steeds. De oorzaak van deze verslechtering ligt meestal buiten een beschermd gebied. Waterkwaliteit en het risico van verdroging spelen hierbij ook een rol. Onze fractie mist daarom prioriteit op dit vlak en daaraan gekoppelde langjarige financiering van natuurbeheer.

Denk mee over het landelijk gebied

Onze provincie kent veel natuur. Veel water komt Limburg binnen en stroomt via de Maas verder het land in. Veel mensen, dieren en bedrijven benutten deze natuur en daar is beleid voor nodig. Wat vind jij hierin belangrijk? Laat het ons weten en denk met ons mee over het landelijk gebied!

Input beleidskaders

Contactformulier om input te verkrijgen inzake de beleidskaders die het college van Gedeputeerde Staten voorlegt aan Provinciale Staten

Naam(Vereist)
E-mailadres (niet verplicht)
Wil je dat we je op de hoogte houden van het onderwerp waar je het over hebt? Of heb je een vraag en wil je met ons in gesprek? Laat dan je mailadres achter.
Contact gewenst?
Wil je dat we over je input contact met je opnemen? Geef dat dan hier aan.
Laat ons weten wat je bezighoudt. Heb je een vraag voor ons? Stel hem gerust.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.