11 februari 2022

Bijpraten met: Aleida Berghorst

Vandaag praten we bij met Aleida Berghorst, één van onze statenleden.

𝙃𝙤𝙚 𝙜𝙖𝙖𝙩 𝙝𝙚𝙩 𝙢𝙚𝙩 𝙟𝙚?

Goed, maar druk. Ik ben voorzitter van de enquêtecommissie die de mogelijke belangenverstrengeling van voormalig gedeputeerde Koopmans onderzocht. We hebben het rapport vorige week natuurlijk opgeleverd. Dus dat deel zit erop. Maar wij moeten als commissie nog eventuele vragen van statenleden over het rapport beantwoorden dus daar zijn we de komende weken nog mee bezig.

𝙀𝙣 𝙤𝙥 𝙬𝙚𝙡𝙠 𝙞𝙣𝙞𝙩𝙞𝙖𝙩𝙞𝙚𝙛 𝙫𝙖𝙣 𝙙𝙚 𝙖𝙛𝙜𝙚𝙡𝙤𝙥𝙚𝙣 𝙟𝙖𝙧𝙚𝙣 𝙗𝙚𝙣 𝙟𝙞𝙟 𝙝𝙚𝙩 𝙢𝙚𝙚𝙨𝙩 𝙩𝙧𝙤𝙩𝙨?

Dat vind ik echt een moeilijke vraag. Als je naar een initiatief vraagt denk ik meteen aan Burgertop die naar aanleiding van mijn initiatiefvoorstel in 2018 plaatsvond. Verder ben ik trots op mijn inzet voor het openbaar vervoer in Limburg. Dat blijft namelijk continue aandacht vragen. Er is altijd ruimte voor verbetering!

𝙑𝙤𝙤𝙧 𝙬𝙚𝙡𝙠 𝙤𝙣𝙙𝙚𝙧𝙬𝙚𝙧𝙥 𝙬𝙞𝙡 𝙟𝙚 𝙟𝙚 𝙙𝙚 𝙠𝙤𝙢𝙚𝙣𝙙𝙚 𝙩𝙞𝙟𝙙 / 𝙟𝙖𝙖𝙧 𝙣𝙤𝙜 𝙨𝙩𝙚𝙧𝙠 𝙢𝙖𝙠𝙚𝙣?

Naast het leefbaarheidsfonds wil ik graag de verschraling van het OV in Limburg tegengaan. Je ziet bijvoorbeeld toch op steeds meer plekken dat er buslijnen worden geschrapt die voor dorpen essentieel zijn. Die trend wil ik graag keren! Dus zie je dat de bus in je buurt verdwijnt? Is je bushalte verplaatst? Meld je dan bij mij!