31 mei 2013 | OJC Niks te Horst

Myrthe Hilkens in debat over jongeren en alcohol in Horst

De in Limburg geboren Myrthe Hilkens heeft een van de meest actuele portefeuilles in Den Haag. Met Huiselijk geweld, Zedendelicten, Discriminatie en Verslaving heeft ze enkele thema’s in behandeling die onder een vergrootglas liggen. Voorbeelden hiervan zijn het rookverbod, waar Myrthe pleit voor een volledig rookvrije horeca, maar ook de verhoging van de minimumleeftijd van alcohol van 16 naar 18 jaar. Naast deze Haagse agenda kiest Myrthe ook haar eigen weg om voor haar idealen te strijden. Zo is haar bezoek aan Zweden in de strijd tegen gedwongen prostitutie breed uitgemeten.

Jeugd en Alcohol

Tijdens de Noord-Limburgse 16 dorpentour proberen we een link te leggen tussen de portefeuille van het Kamerlid en een dossier dat in de gemeenschap speelt. Voor Horst hebben we gekozen voor het onderwerp jongeren en alcohol. Allereerst omdat we als gemeente bezig zijn met de verordening over de nieuwe drank en horecawet die op 1 januari 2014 in zal gaan en daarnaast omdat er een hardnekkig beeld leeft over jongeren en alcohol waarover wij met jongeren in gesprek willen. Zoals het er nu naar uitziet starten we de avond met twee filmpjes die de situatie schetsen en willen we vervolgens aan een aantal jongerensozen, keten en verenigingen vragen hoe zij in hun dagelijkse praktijk met alcohol te maken krijgen en waar onze gezamenlijke verantwoordelijkheid ligt. Daarna is het de bedoeling dat de aanwezigen met elkaar, met de aanwezige professionals en met Myrthe in gesprek gaan over hoe het thema leeft in Horst aan de Maas.

Doe mee!!!

Dus: Lijkt het je interessant om mee te praten over Jongeren en alcohol of heb je andere vragen aan Myrthe Hilkens? Kom dan 31 mei om 20:30 naar OJC Niks in Horst. Graag tot dan of een van onze andere activiteiten in de 16 dorpentour. Kijk hier voor een overzicht van uitnodigingen en verslagen van de 16 dorpentour.