Wegen

De provincie kijkt kritisch naar de actuele knelpunten in het wegennet, naar gevaarlijke ongevallen-hotspots en aan de andere kant naar de beschikbare financiële middelen.

Met het Rijk worden afspraken gemaakt over het oplossen van de knelpunten op de A2 en de A67/A73. Samen met gemeenten, de rijksoverheid én de bedrijven die het probleem veroorzaken, zorgt de provincie voor voldoende paarkeerplaatsen voor vrachtwagens. Zo komen er fatsoenlijke voorzieningen voor internationale chauffeurs en halen we vrachtwagens uit woonwijken. De provincie gaat afspraken maken met bedrijven die de problemen mede veroorzaken.

Voldoende voorzieningen – zoals een adequaat netwerk van laadpalen – moeten er ook zijn om de e-mobiliteit te bevorderen. Ook het faciliteren van deel-auto’s en deelfietsen hoort bij moderne mobiliteit.

Aleida Berghorst

Aleida Berghorst

Woonplaats: Sittard Lid sinds: 2003 Waarom PvdA? Mijn interesse in de PvdA is gewekt toen ik 18 was, toen ik nog (net) op de middelbare school zat. Bert Koenders zat net in de Tweede Kamer en kwam bij ons op school een gastles verzorgen. Ik vond het razend interessant en toen ik ging studeren in Nijmegen besloot

Meer over Aleida Berghorst

Waar ben je naar op zoek?