Vluchtelingen en statushouders

Vanzelfsprekend moet de provincie Limburg haar bijdrage leveren aan het adequaat opvangen van vluchtelingen. Erkende vluchtelingen moeten in Limburg zo snel mogelijk aan de slag kunnen, zodat ze hun arbeidzame leven weer kunnen oppakken en kunnen bijdragen aan onze samenleving.

Met goede begeleiding wordt snel duidelijk wordt welke functies en verantwoordelijkheden zij kunnen invullen. Daarnaast hebben zij, evenals andere inwoners van Limburg, recht op goede huisvesting, onderwijs en gezondheidszorg. Daarbij moet ervoor worden gezorgd dat de capaciteit van de huisvesting, het onderwijs en de zorg voldoende is om zowel aan reeds bestaande behoeften als aan die van de statushouders te kunnen voldoen.

Hoe beter aan deze randvoorwaarden voldaan is, des te sneller kunnen erkende vluchtelingen maatschappelijk  integreren, en bijdragen aan onze samenleving en economie.

Aleida Berghorst

Aleida Berghorst

Woonplaats: Sittard Lid sinds: 2003 Waarom PvdA? Mijn interesse in de PvdA is gewekt toen ik 18 was, toen ik nog (net) op de middelbare school zat. Bert Koenders zat net in de Tweede Kamer en kwam bij ons op school een gastles verzorgen. Ik vond het razend interessant en toen ik ging studeren in Nijmegen besloot

Meer over Aleida Berghorst

Waar ben je naar op zoek?