Een weerbare provincie

De provinciale organisatie moet een weerbare organisatie zijn, een robuuste organisatie van ambtenaren die in control zijn van alle taken waarvoor de provincie aan de lat staat. Dat is ook waarvoor de vele hardwerkende en getalenteerde medewerkers die de provinciale organisatie telt gaan.

Ook inclusiviteit is voor de provinciale organisatie een belangrijke prioriteit. Hoe beter de organisatie een afspiegeling is van de maatschappij, hoe beter ze de noden en behoeften van die maatschappij begrijpt.

De provinciale organisatie is nog te veel afhankelijk van inhuurkrachten, interimmers en consultants. De PvdA vindt dat externen alleen ingehuurd moeten worden als er sprake is van expertise die incidenteel nodig is of als er sprake is van een piekbelasting.

Onze keuzes:

  • Versterking van de provincie als een robuuste en lerende organisatie.
  • Inzet op diversiteit in het personeelsbestand.
  • Externe inhuur verminderen, en alleen onder strikte voorwaarden.
Aleida Berghorst

Aleida Berghorst

Woonplaats: Sittard Lid sinds: 2003 Waarom PvdA? Mijn interesse in de PvdA is gewekt toen ik 18 was, toen ik nog (net) op de middelbare school zat. Bert Koenders zat net in de Tweede Kamer en kwam bij ons op school een gastles verzorgen. Ik vond het razend interessant en toen ik ging studeren in Nijmegen besloot

Meer over Aleida Berghorst

Waar ben je naar op zoek?