Duurzaam werk

Wij plaatsen kanttekeningen bij hoe de economische groei van de laatste jaren vorm heeft gekregen. Er is veel gekeken naar hoeveel vierkante meters grond verkocht konden worden, maar veel minder naar welke bijdrage deze grond kan leveren aan een duurzame stabiele ontwikkeling van onze economie.

De PvdA heeft geen behoefte aan ruimte verslindende platte dozen in ons landschap. Ook kolossale lelijke hallen groen spuiten is niet de oplossing. Bij sommige nieuwe bedrijven moet de vraag worden gesteld of hun ontwikkeling ook duurzame werk oplevert voor de Limburgers die nu nog langs de kant staan.

We zoeken de balans bij de economische activiteiten: balans tussen natuur en economie, burger en economie, leefbaarheid en economie. Dat is duurzaam werk. We stimuleren circulaire economie en willen sociale coöperaties bevorderen, in het belang van een gezond en duurzaam Limburg. Zulke groei moet versterkt worden.

Onze keuzes:

  • Geef als provincie bij acquisitie prioriteit aan bedrijven die duurzame werkgelegenheid en de kwaliteit van het werk centraal.
  • Zorg dat ruimte voor bedrijvigheid optimaal én verantwoord benut wordt, en in het landschap wordt ingepast. Geen ruimte verslindende platte dozen erbij!
  • Het succesvolle beleid t.a.v. de ‘campussen’ wordt voortgezet.
Aleida Berghorst

Aleida Berghorst

Woonplaats: Sittard Lid sinds: 2003 Waarom PvdA? Mijn interesse in de PvdA is gewekt toen ik 18 was, toen ik nog (net) op de middelbare school zat. Bert Koenders zat net in de Tweede Kamer en kwam bij ons op school een gastles verzorgen. Ik vond het razend interessant en toen ik ging studeren in Nijmegen besloot

Meer over Aleida Berghorst

Waar ben je naar op zoek?