Door Tirza Houben op 3 november 2015

Symposium 2015 Connect2You(th), Huis van de Zorg

PvdA Limburg maakt een punt van veilig opgroeien en opvoeden. Daarom was ik vandaag aanwezig bij het Symposium ‘Connect2You(th)’, georganiseerd door het Huis voor de Zorg en CliC (Cliënten Centraal in jeugdhulp). Het doel was om door middel van authentieke verhalen van maatschappelijke organisaties en de jongeren zelf een beeld te krijgen van hoe het in Limburg ervoor staat met kinderen en jeugdigen in een kwetsbare positie.

Tijdens dit boeiende Symposium kwam ik in gesprek met de dagvoorzitters Andy en Kevin. Twee enthousiaste jonge mannen die als ervaringsdeskundigen hun eigen verhaal wilde vertellen. Vanuit hun woongroep Levanto zijn Kevin en Andy actief betrokken bij het fantastische jongerenproject 2Yourplace. Een trainingstraject voor en door jongeren die om welke reden dan ook niet volwaardig meedoen in de maatschappij. Het traject eindigt met een hernieuwd perspectief op hun leven waar ze zelf op eigen kracht mee verder kunnen.
Hun boodschap vandaag was dan ook ” Stop met stempels op ons te drukken en te denken in beperkingen maar ga met ons in gesprek om te ontdekken wat wij wel kunnen en willen doen”.
Afgesproken dat ik binnenkort naar 2Yourplace kom om persoonlijk met de jongeren in gesprek te gaan. Ik kijk er naar uit

Tirza Houben

Tirza Houben

Woonplaats: Roermond Lid sinds: 2005 Ik ben opgegroeid in een Nederlands-Antilliaans gezin in de multiculturele wijk de Donderberg te Roermond. Hier heb ik van zeer dichtbij moeten aanschouwen wat slechte levensomstandigheden met mensen kunnen doen. Door deze ervaringen en mijn geloof in de sociaaldemocratische beginselen, werd ik in 2005 actief in de PvdA. De politieke

Meer over Tirza Houben