Door Jasper Kuntzelaers op 4 november 2016

Schrap de structurele bezuiniging van 700.000 euro op het Huis voor de Zorg

Hiervoor hebben wij vandaag een motie ingediend bij de Provinciale begroting. “We hebben een reserve van 20 miljoen euro die deze coalitieperiode uitgegeven kan worden aan versteviging van ons beleid. Dat vind ik het niet chique als we een zorginitiatief dat de inwoners van Limburg helpt, in de kou laten staan.”, vertelde fractievoorzitter Jasper Kuntzelaers aan 1Limburg.

De bezuiniging op het Huis voor de Zorg zorgde eerder al voor flink wat discussie. Belangenorganisaties gaven hun zorgen aan en het Huis voor de Zorg gaf aan te moeten snijden in het personeelsbestand vanwege de bezuiniging. Ondanks deze argumenten moest het Huis voor de Zorg deze zomer toch tekenen bij het kruisje en accepteren dat er flink gekort moest gaan worden.

Volgens het college zou deze bezuiniging gecompenseerd kunnen worden met subsidies vanuit de Sociale Agenda van de Provincie. De PvdA vindt dit geen goede oplossing. De Sociale Agenda loopt nog voor een periode van 3 jaar en dit gaat dus om incidentele subsidies. Dit zou het Huis voor de Zorg dwingen structuren, kennis en kunde af te breken, waardoor zij hun taken minder goed kunnen uitvoeren.

De PvdA vindt het Huis voor de Zorg erg geschikt om belangenorganisaties en individuen te ondersteunen op het gebied van zorg. Juist als we de gezondheid in Limburg willen verbeteren, door bijvoorbeeld te focussen op Positieve Gezondheid, is het belangrijk dat professionals, vrijwilligers en instanties uit de wereld van de zorg goed contact met elkaar houden. We moeten organisaties die dit kunnen uitvoeren ondersteunen. Breek niet af wat niet afgebroken hoeft te worden!

Jasper Kuntzelaers

Jasper Kuntzelaers

Woonplaats: Venlo Lid sinds: 2008 Via het Europees jeugdparlement en de Lagerhuisdebatten op de middelbare school kwam ik in contact met de Jonge Socialisten in de PvdA. Daar is de interesse voor de politiek gegroeid tot wat het nu is. Ik maak me hard voor een samenleving met gelijke kansen en mogelijkheden voor iedereen.

Meer over Jasper Kuntzelaers