Door Jacques Costongs op 11 april 2023

In Memoriam: Roderik Daemen (1980-2023)

De PvdA Limburg treurt om het overlijden van Roderik, ons gewestelijk bestuurslid. Hij was 10 jaar een actief lid van onze sociaaldemocratische beweging. Actief in zijn afdeling en actief in het gewestelijk bestuur van PvdA Limburg. Roderik nam aan alle activiteiten en acties van de PvdA enthousiast en actief deel. Bezoeken van de landelijke congressen, de gewestelijke vergaderingen, de afdelingsvergaderingen, de campagneactiviteiten. Overal toonde hij zijn betrokkenheid.

Ook in 2022 stond hij op de kandidatenlijst voor de gemeenteraad van Sittard-Geleen. In zijn eigen folder Stem Sociaal, waarin hij de mensen opriep te gaan stemmen, vertelde hij waar hij voor stond. Uit eigen ervaring kon hij spreken over de noodzaak van inclusie en emancipatie. Hij was de grote ambassadeur van het VN-verdrag over de rechten van mensen met een beperking. Hij liet dagelijks zien dat inclusie nodig en mogelijk was. Geen inspanning was hem hierbij te groot.

Wij gaan een fijn mens, een wijs man en geboren diplomaat missen. Roderik jij was een voorbeeld voor ons allemaal. Roderik merci. Jouw strijd voor inclusie in een rechtvaardige en duurzame samenleving zullen wij voortzetten, dat belooft je rode familie.

Wij wensen zijn familie en vrienden veel sterkte bij het verwerken van dit te vroege afscheid.

Jacques Costongs, voorzitter gewest Limburg
Jasper Kuntzelaers, fractievoorzitter PvdA Provinciale Staten
Omar El-Attal, voorzitter afdeling Westelijke Mijnstreek
Paul Kubben, gemeenteraadslid namens PvdA Sittard-Geleen
Aleida Berghorst PvdA provinciale Statenlid vanuit Sittard-Geleen

 

Roderik op campagne met Lilian Ploumen in Sittard-Geleen in 2021. Onder: met zijn rode familie op de PvdA Limburg dag 2022 

 

 

 

 

 

 

Jacques Costongs

Jacques Costongs

Woonplaats: Maastricht Lid sinds: 1972 Gelijke kansen, eerlijk delen van kennis macht en inkomen en werk, bestrijding van ongelijkheid. Deze klassieke idealen van de PvdA zijn actueler dan ooit en voor mij richtinggevend bij mijn politiek handelen. Als gewestelijk voorzitter wil ik samen met het bestuur de partij versterken en de leden centraal stellen. Limburg

Meer over Jacques Costongs