Openbaar vervoer

Het belang van robuust én fijnmazig openbaar – snel en efficiënt – vervoer is evident. Voor forenzen, voor schoolgaande jeugd en studenten, voor alle mensen die geen gebruik van een auto kunnen of willen maken.

Logo van Arriva in Limburg op de buitenkant van een lijnbus.De PvdA wil experimenteren met het (fors) goedkoper maken van openbaar vervoer voor specifieke doelgroepen, zodat er veel meer passagiers komen. Indien het werken met doelgroepen een succes is, kan dat worden uitgebreid.

De PvdA vindt dat het OV voor iedereen altijd en overal zo gemakkelijk mogelijk te gebruiken moet zijn. Als Arriva haltes in kleine kernen verplaatst naar de doorgaande provinciale wegen, werkt dat juist averechts. De kosten die je daarmee spaart leiden tot verschraling en tot minder reizigers. Dan gaat het OV steeds verder achteruit, in kwaliteit en dus ook in gebruik.

Van groot belang voor Limburg is ook dat we opgenomen worden in de grote internationale treinverbindingen die bijvoorbeeld vertrekken vanuit Amsterdam, of de Duitse en Belgische steden waar de hogesnelheidstreinen halteren.

De zeer drukke Maaslijn, de verbinding tussen Roermond, Venlo en Nijmegen, moet geëlektrificeerd en dubbelspoor worden. De provincie neemt daarin haar verantwoordelijkheid en de PvdA vindt dat de rijksoverheid dat ook moet doen!

Aleida Berghorst

Aleida Berghorst

Woonplaats: Sittard Lid sinds: 2003 Waarom PvdA? Mijn interesse in de PvdA is gewekt toen ik 18 was, toen ik nog (net) op de middelbare school zat. Bert Koenders zat net in de Tweede Kamer en kwam bij ons op school een gastles verzorgen. Ik vond het razend interessant en toen ik ging studeren in Nijmegen besloot

Meer over Aleida Berghorst

Waar ben je naar op zoek?