Wij zoeken een communicatie-stagiaire!

31 mei 2018

Maak voor je stage een uitstapje naar de provinciale politiek! Sta aan de zij van provinciale politici en help ze met adviezen op het gebied van communicatie. Publiceer zelf artikelen online die de mening van de PvdA en/of je collega’s uitdragen.

Als je een stage zoekt die anders dan anders is, dan ben je bij PvdA Limburg op de goede plek! Een communicatiemedewerker werkt bij ons niet alleen áchter de schermen, maar gaat ook geregeld met fractieleden op pad om hun werkzaamheden vast te leggen. Sociale media worden namelijk ook voor politieke partijen steeds belangrijker en jij gaat ervoor zorgen dat de buitenwereld weet waar de fractieleden mee bezig zijn! Dat betekent ook dat je interesse hebt in het maken van korte video’s/blogs. Ook het schrijven en verbeteren van persberichten en speeches komen (deels) voor jouw rekening. Natuurlijk gaat communicatie niet altijd over contact met de buitenwereld en dus kom je ook in contact met de pers en belangengroepen, ga je post beantwoorden en houd je de interne communicatie bij. Een stagiair bij ons moet affiniteit hebben met de partij en uit je CV moet blijken dat je profiel aansluit bij de functie.

Je loopt in principe stage bij ons vanaf begin september tot 20 maart 2019, als de verkiezingen voor Provinciale Staten zijn.

Er is de mogelijkheid om een afstudeeropdracht te doen tijdens je stage bij ons. Geef dat wel van te voren aan, zodat we kunnen beoordelen of de specifieke opdracht haalbaar is tijdens een stage bij ons.

Functie-eisen

  • Minimaal HBO werk- en denkniveau
  • Je kunt tegen een licht chaotische werkstructuur, en hebt daar zelfs plezier in
  • Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid (geen spelfouten 😉 )
  • Je hebt kennis van traditionele en sociale media (Facebook/Instagram etc.)
  • Je hebt belangstelling voor de politiek
  • Je kunt zelf dingen oppakken
  • Je hebt (voor)kennis van de Nederlandse/Limburgse politiek
  • Je kunt zelfstandig en in teamverband werken
  • Je bent stressbestendig en flexibel
  • Je kunt zelfstandig prioriteiten stellen

Vergoeding

Bij de functie hoort een vergoeding van 250 Euro. In principe zijn de uren die gemaakt worden zeer flexibel in te delen, met uitzondering van fractie-, commissie- en Statenvergaderingen. De fractie vergadert regelmatig op dinsdag(avonden) in Roermond en op vrijdagen in Maastricht. Fractiemedewerkers dienen bij deze bijeenkomsten aanwezig te zijn.

Solliciteren?

Stuur je sollicitatiebrief en CV uiterlijk vóór 1 augustus op. Deze richt je aan Jesper Fassotte (Communicatiemedewerker), via jesper@pvdalimburg.nl. Een eventueel vervolggesprek zal plaatsvinden in augustus. Heb je vragen over de functie? Stuur dan een mail naar fractievoorzitter Jasper Kuntzelaers via j.kuntzelaers@pvda.nl.