De Dag van de Arbeid in de PvdA

30 april 2024

Dag van de ArbeidDe Dag van de Arbeid is voor de PvdA altijd een moment om terug te denken aan de strijd voor rechten voor arbeiders. In veel landen is deze strijd gevoerd en in al die landen wordt de Dag van de Arbeid dan ook gevierd.

De sociaaldemocratie heeft veel voor de arbeider heeft kunnen bereiken. Vandaag de dag vinden we dit vanzelfsprekend. Allerlei rechten zijn verankerd in onze rechtstaat. Denk aan het uitbannen van kinderarbeid, de achturige werkdag, de vijfdaagse werkweek en het stakingsrecht.

Toch is de strijd nooit helemaal gestreden. De “nieuwe” arbeider profiteert van de verworvenheden uit het verleden, maar kent tegelijkertijd nieuwe uitdagingen. Daarom is het goed om op de Dag van de Arbeid niet alleen terug, maar ook vooruit te kijken.

Daarom heeft de PvdA Limburg in samenwerking met een aantal afdelingen enkele arbeiders uitgelicht. Op deze Dag van de Arbeid vertel de PvdA Limburg het verhaal van de arbeider die lid is van de PvdA. De gesprekken zijn hier verzameld.