Door Peter van Dijk op 10 juni 2014

Provincie biedt jongeren kamers met kansen

 

De Provincie Limburg steunt het initiatief ‘kamers met kansen’ waarin jongeren uit de jeugdzorg ook na hun achttiende hulp wordt geboden.

Limburgs Gedeputeerde Peter van Dijk van Welzijn en Zorg vindt het belangrijk om jongeren te blijven ondersteunen als zij bij meerderjarigheid uit de Jeugdzorg gaan maar nog niet op eigen nemen kunnen staan.

,,Met onze bijdrage wordt steun aan de jongeren betaald, bijvoorbeeld bij het zoeken naar onderwijs, werk, sociale contacten of hoe om gaan met geld. Het kan net dat zetje in de rug zijn om vaardigheden  goed te kunnen ontwikkelen. Elders in Nederland zijn goede ervaringen opgedaan met deze vorm van hulp,” zegt Van Dijk.

Het gaat om een bedrag van € 350.000,- dat de Provincie aan dit project gaat besteden. Om het project in goede banen te geleiden is een subsidieregeling in het leven geroepen waarvan maximaal honderd jeugdigen kunnen profiteren. Begeleiders in de jeugd- en welzijnsinstellingen zullen jongeren, die hiervoor in aanmerking komen, selecteren.

De gedeputeerde hoopt dat ook andere partijen de beurs trekken. ,,Ik draag de helft van de kosten bij en ik daag partners uit de andere helft voor hun rekening te nemen. Dit is een opstart. Het moet beleid worden om deze jongeren te blijven steunen.”

Bron: Provincie Limburg

Peter van Dijk

Peter van Dijk

Woonplaats: Heerlen Lid sinds: 1982 Mijn politieke, religieuze en bestuurlijke interesse hebben geleidelijk tot een carrière in de politiek geleid. Ik haal enorm veel energie uit het contact dat ik met mensen heb. Naast mijn werk als Statenlid werk ik een dag per week als huisarts. In beide functies is het contact met mensen cruciaal.

Meer over Peter van Dijk