Door Tirza Houben op 29 januari 2017

Blog Tirza Houben, januari 2017

Mijn kinderen (zie de mooie foto!) laten me voelen dat de ‘problematiek’ die volwassenen bezig houdt, voor kinderen helemaal niet bestaat. Juist omdat ze nog niet vol zitten met maatschappelijke bagage, hebben ze vaak een hele pure visie op dingen. Dat geeft me vertrouwen in het goede van mensen. En dát probeer ik in iedereen naar boven te halen.

Via de politiek kun je de maatschappij veranderen. In haar voordeel maar ook in haar nadeel.

Hoe makkelijk is het om mensen te verdelen middels populisme voor je eigen politiek gewin. Maar als volksvertegenwoordiger ben ik van mening dat het mijn kerntaak is om te verbinden waarbij ik  burgers weer wil versterken en hen wil ondersteunen. Dat doe ik door op te eisen dat ze zeggenschap hebben bij overheden, gemeenten, zorgverzekeraars en woningcorporaties. Het woord ‘samenleven’ bestaat niet voor niks uit de woorden ‘samen’ en ‘leven’: dat doe je dus samen.

Als PvdA Statenlid ben ik trots op mijn duwers-positie op onze mooie Tweede Kamer-lijst. Als volksvertegenwoordiger stel ik mij op als ‘verlengstuk’ voor onze burgers. Mijn campagne zal daarom niet zozeer om de persoon ‘Tirza’ draaien, maar juist om de mensen die het verschil maken in onze samenleving. En een samenleving begint bij onze kinderen.

Tirza Houben

Tirza Houben

Woonplaats: Roermond Lid sinds: 2005 Ik ben opgegroeid in een Nederlands-Antilliaans gezin in de multiculturele wijk de Donderberg te Roermond. Hier heb ik van zeer dichtbij moeten aanschouwen wat slechte levensomstandigheden met mensen kunnen doen. Door deze ervaringen en mijn geloof in de sociaaldemocratische beginselen, werd ik in 2005 actief in de PvdA. De politieke

Meer over Tirza Houben