Sport voor iedereen!

We kiezen nu duidelijk voor: Kinderen op basisscholen; Kinderen uit gezinnen met minder geld; Mensen met een beperking en Sport en beweging voor ouderen.

Een goede gezondheid, dat gunnen we iedere Limburger, zeker rond de kerstdagen. In onze provincie kiezen we al jaren om extra te investeren in sport. We doen dit om de gezondheid te bevorderen, verenigingen en evenementen te versterken en natuurlijk in de hoop dat er een nieuwe Limburgse topper als Lieke Martens, Tom Dumoulin of Max Verstappen wordt ontdekt. De afgelopen week mocht Provinciale Staten bepalen hoe de koers er voor de komende 4 jaar uit gaat zien.

Het voorstel van VVD-gedeputeerde Joost van den Akker stelde teleur. Er zaten wat pluspunten bij, maar het geheel was onvoldoende. Een grote focus op sport die economisch moest renderen in plaats van een bijdrage te leveren aan sport en gezondheid voor iedereen. Dat was het grootste bezwaar. Samen met een aantal andere partijen is PvdA-fractievoorzitter Jasper Kuntzelaers aan de slag gegaan om hier verandering in te brengen. En met succes. Met een unaniem aangenomen amendement kwam de grootste ombuiging binnen een beleidskader in de afgelopen jaren kwam tot stand.

We kiezen nu duidelijk voor:

  • Kinderen op basisscholen;
  • Kinderen uit gezinnen met minder geld;
  • Mensen met een beperking;
  • Sport en beweging voor ouderen;

Daarmee kunnen we werken aan een gezond en sportief Limburg, waar iedereen mee kan doen!

Jasper Kuntzelaers

Jasper Kuntzelaers

Woonplaats: Venlo Lid sinds: 2008 Via het Europees jeugdparlement en de Lagerhuisdebatten op de middelbare school kwam ik in contact met de Jonge Socialisten in de PvdA. Daar is de interesse voor de politiek gegroeid tot wat het nu is. Ik maak me hard voor een samenleving met gelijke kansen en mogelijkheden voor iedereen.

Meer over Jasper Kuntzelaers