Door Aleida Berghorst op 17 mei 2015

Voorkom misstanden met buitenlandse werknemers

Het A2-project is een prachtig project. Een project waar we terecht trots op zijn. Maar de misstanden met Portugese werknemers, die in het najaar van 2013 aan het licht kwamen, blijven een schaduw werpen op de tunnel. Deze week was wederom uitgebreide media-aandacht voor de wanpraktijken van Atlanco Rimec en de Maastrichtse tunnel stond centraal.

Zembla onthulde dat Atlanco Rimec in de afgelopen zeven jaar betrokken was bij meer dan 50 projecten in Nederland en dat de werkwijze van Rimec ook na de onthullingen bij het A2 project niet gewijzigd is.

Naar aanleiding van de problemen bij de A2 tunnel werd in februari 2014 via een motie van PvdA en SP besloten tot aanscherping van het provinciaal aanbestedingsbeleid. De Tweede Kamer heeft recent unaniem de Wet Aanpak Schijnconstructies aangenomen. Deze wet legt een grotere verantwoordelijkheid bij opdrachtgevers.

De Statenfractie wil graag weten of Rimec op dit moment betrokken is bij bouwprojecten in Limburg en of de provincie voldoende maatregelen heeft genomen om misstanden en schijnconstructies met buitenlandse werknemers in de toekomst te voorkomen. Daarom heb ik deze week schriftelijke vragen gesteld

Schriftelijke vragen misstanden arbeidsvoorwaarden buitenlandse werknemers

Aleida Berghorst

Aleida Berghorst

Woonplaats: Sittard Lid sinds: 2003 Waarom PvdA? Mijn interesse in de PvdA is gewekt toen ik 18 was, toen ik nog (net) op de middelbare school zat. Bert Koenders zat net in de Tweede Kamer en kwam bij ons op school een gastles verzorgen. Ik vond het razend interessant en toen ik ging studeren in Nijmegen besloot

Meer over Aleida Berghorst