VACATURE: Wij zoeken een fractiemedewerker!

10 april 2019

PvdA Limburg zoekt fractiemedewerker (20 uur per week)

Ben jij op zoek naar een boeiende baan in een dynamische werkomgeving? Ben je geïnteresseerd in de politiek en het werk van de Provincie Limburg? De fractie van de PvdA Limburg zoekt een enthousiaste fractiemedewerker (20 uur per week).

De fractieleden van de PvdA worden direct ondersteund door een medewerker die ervoor zorgt dat alle organisatorische fractiezaken op rolletjes lopen. Ook politiek inhoudelijk en op het gebied van communicatie helpt deze medewerker de verschillende fractieleden. 

Hoe ziet de functie eruit?
Als fractiemedewerker speel je een belangrijke rol in het team. Je biedt politieke, inhoudelijke en organisatorische ondersteuning aan Statenleden. Je bent op vrijdagen aanwezig op het Gouvernement in Maastricht en op dinsdagavond bij de fractievergaderingen in Roermond. Je houdt de post en email bij, organiseert en notuleert de fractievergaderingen en houdt het archief van de fractie bij. Daarnaast organiseer je andere bijeenkomsten voor de fractie. Je houdt de provinciale agenda en alle stukken die daarbij horen in de gaten en stuurt deze wanneer nodig door naar fractieleden. Dit doe je ook bij de lokale media. Daarnaast lees je mee in inhoudelijke stukken en help je fractieleden met het opstellen van schriftelijke vragen, moties etc. Als laatste help je met het bijhouden van sociale media en de website. 

Wie zoeken we?

We zoeken een collega met overtuigend PvdA profiel. Je beschikt over uitstekende communicatieve en adviesvaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk. Daarnaast ben je een organisatietalent met een servicegerichte en proactieve instelling. Je beschikt over uitstekende vaardigheden met Microsoft Office en je hebt gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen. Je bent flexibel, kan snel schakelen en hebt geen bezwaar tegen werken in de avonduren of in het weekend. 

Wat bieden we?
Een inspirerende werkomgeving in het hart van de Limburgse democratie. Multidisciplinaire samenwerking in een compacte organisatie met korte lijnen en veel ruimte voor eigen initiatief en zelfstandig werken. 

Het salaris bedraagt 80% van de wedde van Statenleden. We starten altijd met een jaarcontract. 

Belangstelling en solliciteren

Solliciteren kan tot en met 30 april 2019 door het sturen van je motivatiebrief en CV naar [email protected] t.a.v. Aleida Berghorst. Voor meer informatie over de procedure en de functie kun je contact opnemen met Aleida Berghorst via 06-16228361 (bellen of appen). Een selectieassessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.