Door op 20 november 2015

Speeltuinen willen van as en peuken af met Peukenbakje

Speeltuin ‘Kidskensberg’ te Roermond was al jaren opzoek naar een effectieve oplossing voor het ‘peuken’ probleem in haar mooie speeltuin. Speeltuinwerk Limburg is daarom met een eenvoudige maar vooral handige oplossing gekomen, het zogenaamde wegwerp peukendoosje. In het buitenland is het barkadera-doosje allang bekent maar in Nederland is het voor het eerst dat een dergelijk peukenbakkie wordt geïntroduceerd.

Speeltuinwerk Limburg, IVN en de Provincie willen middels deze ‘wegwerpbarkadera’ de strijd aangaan met as en peuken in onze speeltuinen, parken en bossen. Want naast gevaar voor onze gezondheid, verdwijnen tijdens het afbraakproces ook nog eens de reststoffen in het milieu en wordt ons grondwater vervuild. En nu kunnen deze problemen met een simpel doosje worden opgelost.

Samen met de 11 jarige Cultuurburgemeester van Roermond, Lucas Lejeune, mocht ik het eerste doosje in ontvangst nemen. Enthousiast over deze simpele oplossing, zal ik zeker andere provincies aansporen dit sympathieke initiatief over te nemen. Want zou het niet fantastisch zijn wanneer onze Nederlandse bossen, parken, speeltuinen maar ook onze stranden ‘peukenvrij’ zouden zijn.

http://www.l1.nl/video/l1nws-speeltuinen-willen-van-en-peuken-af-met-peukenbakje-0

roken