Door Jasper Kuntzelaers op 22 januari 2016

Salaris Toekomstig Directeur LIOF Aan Banden

Jasper Kuntzelaers heeft er donderdag op gehamerd dat het LIOF onder de Wet Normering Topinkomens zou moeten vallen. De huidige directeur verdient 260.000 euro per jaar inclusief pensioenpremies en dit zou onder deze wet maximaal 179.000 euro mogen zijn.
De PvdA heeft altijd voorop gelopen in het controleren van topinkomens. “Het is belangrijk dat we verantwoordelijk met publiek geld omgaan en wij vinden dat het LIOF dit bijvoorbeeld beter zou kunnen investeren in nieuwe innovatieve star-ups. Hier hebben de mensen in Limburg veel meer aan”.

De gedeputeerde heeft na het aandringen toegezegd dat de statuten zullen worden aangepast, zodat de volgende directeur van het LIOF onder deze norm zal vallen. Daarnaast werd er door de PvdA een klemmend beroep op de gedeputeerde gedaan de huidige directeur te bewegen toch water bij de wijn te doen, zeker gezien de financiële problemen bij LIOF.

Het LIOF is de Limburgse investeringsbank die het MKB helpt met innoveren en het ontwikkelen van nieuwe bedrijvigheid. Zowel het Rijk als de Provincie Limburg zijn aandeelhouders van de bank en in de Provinciale Staten wordt op dit moment een voorstel besproken waarin de Provincie Limburg een groter deel van de aandelen in handen krijgt. De provincie zal hiermee 40 miljoen euro in het LIOF investeren en “er mag verwacht worden dat de directie de noodzaak begrijpt om mee te doen”.

Kijk voor het nieuwsbericht op: http://www.1limburg.nl/salaris-toekomstig-liof-directeur-aan-banden?context=latestarticles

Jasper Kuntzelaers

Jasper Kuntzelaers

Woonplaats: Venlo Lid sinds: 2008 Via het Europees jeugdparlement en de Lagerhuisdebatten op de middelbare school kwam ik in contact met de Jonge Socialisten in de PvdA. Daar is de interesse voor de politiek gegroeid tot wat het nu is. Ik maak me hard voor een samenleving met gelijke kansen en mogelijkheden voor iedereen.

Meer over Jasper Kuntzelaers

Waar ben je naar op zoek?