PvdA roept op tot scholingsfonds

17 april 2020

Vandaag was het debat over wat corona nu én in de toekomst gaat betekenen voor Limburg. Voor de PvdA stond werkgelegenheid, goede regelingen en scholing centraal.

Scholingsfonds

De PvdA wil een scholingsfonds zodat mensen die net afgestudeerd zijn, werkloos zijn geraakt en moeten of willen wisselen van beroepsgroep zich kunnen blijven ontwikkelen in deze moeilijke periode.

Uitzendbranche

De uitzendbranche bijvoorbeeld wordt net zoals alle sectoren hard geraakt door corona. Veel mensen in bepaalde sectoren die via uitzendbureau’s werken vallen buiten de regelingen die nu door het kabinet worden getroffen. Dit komt omdat het uitzendbureau niet genoeg omzet verliest om in aanmerking te komen voor de regelingen. Uitzendbureau’s kunnen de mensen die niet meer kunnen werken zelf niet betalen. Dit gebeurt nu bijvoorbeeld bij de uitzendkrachten die voor KLM werkten.

Transport, logistiek en horeca

In Limburg worden zo veel mensen in de transport, de logistiek en de horeca mogelijk erg hard getroffen. Voor die en andere mensen die door de coronacrisis geraakt worden moet scholing mogelijk worden zodat ze zich in deze moeilijke tijd toch kunnen blijven ontwikkelen.

 

Jasper Kuntzelaers over uitzendwerk: