PvdA Limburg onaangenaam verrast door vertrek BMW bij VDL Nedcar

16 oktober 2020

De PvdA Limburg is onaangenaam verrast door het vertrek van BMW bij VDL Nedcar in Born en maakt zich grote zorgen over de gevolgen voor de werkgelegenheid. Door het vertrek van BMW dreigen maar liefst 4500 mensen in 2023 hun baan kwijt te raken.

Schriftelijke vragen

De fractie heeft schriftelijke vragen opgesteld. Zo vragen ze zich onder andere af wat de Provincie heeft gedaan om BMW in Born te houden? Of het vertrek in 2023 definitief is en of er een kans is dat BMW wellicht al eerder de stekker uit de fabriek trekt. Verder wil de fractie graag weten wat de Provincie doet om zoveel mogelijk kwalitatief hoogwaardige banen bij VDL Nedcar te behouden.

Uitbreidingsplannen

Ook is de fractie erg benieuwd wat er gaat gebeuren met de uitbreidingsplannen van VDL Nedcar. De autofabriek geeft aan nog steeds deze plannen te willen doorzetten. Oorspronkelijk zouden deze plannen leiden naar een uitbreiding van de werkgelegenheid naar 10.000 banen. Nu lijkt de uitbreiding van de fabriek vooral als doel te hebben om de huidige 45oo arbeidsplaatsen te behouden. De uitbreidingsplannen van VDL hebben een grote impact op natuur en leefbaarheid in de nabije omgeving en de kosten voor de Provincie Limburg zijn groot. Daarom wil de fractie graag op zo kort mogelijk termijn geïnformeerd worden over de ontstane situatie.

De volledige schriftelijke vragen kunt u hier lezen.