Door Jasper Kuntzelaers op 26 juni 2013

PvdA Limburg wil banen redden met ‘stille bewindvoering’

Honderden, zo niet duizenden banen redden, dat klinkt in tijden van crisis als muziek in de oren. Daarom heb ik vandaag aan het College van Gedeputeerde Staten gevraagd of en waarom er verschil bestaat tussen de handelwijze van de Oost-Brabantse rechtbank en de Limburgse rechtbank als het gaat om ‘stille bewindvoering’.

Aanleiding

Het aantal faillissementen halveren? Het kan, met ‘stille bewindvoering’. In Engeland inmiddels een beproefd concept. In Nederland wordt er onder andere door de rechtbank Oost-Brabant mee gewerkt, vooruitlopend op eventuele wetgeving. . Minder faillissementen, minder ontslagen en minder kapitaalsvernietiging en dat alles op een geruisloze, stille manier. Limburg schreeuwt erom tijdens de economische tegenwind. Waarom grijpt de rechtbank Limburg deze kans niet met beide handen aan?

Aan het College van GS heb ik gevraagd of en waarom er verschil bestaat tussen de handelwijze van de Oost-Brabantse rechtbank en de Limburgse rechtbank als het gaat om ‘stille bewindvoering’.

Namens de fractie vraag ik of er een inschatting kan worden gegeven van de banen die we in de Limburg hadden kunnen redden indien de Limburgse rechtbank de handelwijze van de rechtbank Oost-Brabant had gehanteerd. Tevens verzoek ik er bij de Limburgse rechtbank op aan te dringen om het voorbeeld van de rechtbank Oost-Brabant te volgen.

De inhoud van de vragen vind je hier

 

Jasper Kuntzelaers

Jasper Kuntzelaers

Woonplaats: Venlo Lid sinds: 2008 Via het Europees jeugdparlement en de Lagerhuisdebatten op de middelbare school kwam ik in contact met de Jonge Socialisten in de PvdA. Daar is de interesse voor de politiek gegroeid tot wat het nu is. Ik maak me hard voor een samenleving met gelijke kansen en mogelijkheden voor iedereen.

Meer over Jasper Kuntzelaers