12 januari 2015

PvdA Limburg bezoekt Schinveld

Zaterdag heeft de PvdA Limburg de verkiezingscampagne voor Provinciale Staten gestart in Schinveld. Samen met Eric Geurts, de lijsttrekker, Lars Kockelkoren (nr.  6 van de lijst Zuid) en Bert Kannegieter (ondersteuner van de lijst Zuid) en een aantal Onderbankense Pro en PvdA-leden zijn de traditionele rozen uitgedeeld. Deze werden heel erg gewaardeerd, maar het belangrijkste was wat de mensen van de lokale en provinciale PvdA verwachten.

De mensen zijn met name gevraagd hoe het verder moet met de gemeente Onderbanken nu  burgemeester Clermonts binnenkort naar Meerssen vertrekt.

Opvallend was dat de meeste mensen graag zelfstandig willen blijven. Daarbij past een nieuwe en volwaardige burgemeester. De mensen in Schinveld en Onderbanken sluiten niet hun ogen voor de situatie dat ergens in de toekomst de Onderbankense kernen bij een groter verband moeten aansluiten. Dan zou het mogelijk moeten zijn dat kleinere kernen een keuze maken om bij een landelijke gemeente aan te sluiten. Eric Geurts concludeert: “Ik ben blij met de informatie die we zaterdag hebben verzameld en zullen er zeker iets mee gaan doen. Daarnaast hoop ik dat de gemeenteraad van Onderbanken ook goed naar haar burgers luistert en rekening houdt met wat de mensen vinden”.

Daarnaast gaven de inwoners ook aan dat ze zich zorgen maken over het centrum van Onderbanken. Aan de Bleek is gelukkig nog een supermarkt en een aantal andere zaken. Wat voor toekomst heeft het verzorgingshuis was een van de gestelde vragen. Ook de verkeerssituatie en het parkeren is een punt van zorg. De mensen die we hebben gesproken komen graag in het centrum en willen graag dat het centrum ook een toekomst heeft.