26 februari 2016

PvdA en JS organiseren jongerenbijeenkomst over lokale politiek

Op donderdag 17 maart van 19:00 tot 22:00 uur organiseert de PvdA Limburg samen met haar jongerenorganisatie JS Limburg in het Venlose stadhuis een bijeenkomst over lokale politiek. De bijeenkomst is bedoeld voor jongeren die alles willen weten over de lokale democratie. De Venlose PvdA-wethouder Vera Tax en PvdA-fractievoorzitter Erwin Boom zullen uitleg geven over hoe de gemeenteraad werkt, waar je rekening mee moet houden als raadslid, hoe een coalitie wordt gevormd, wat het college van B&W precies doet en hoe de PvdA op lokaal niveau haar idealen verwezenlijkt. Ook zal er met een raadsimulatiespel geoefend worden om te ervaren hoe het er in de praktijk aan toegaat. De bijeenkomst wordt mede mogelijk gemaakt in samenwerking met de gemeenteraadsfractie van de PvdA Venlo en de Jonge Socialisten (JS) in Eindhoven.

Erik Manders, initiatiefnemer en bestuurslid van de PvdA Limburg: “Het mooie van jong zijn is dat je nog moet ontdekken waar je precies voor staat. Veel jongeren hebben echter geen idee wat een gemeenteraad is of wat een wethouder precies doet. Waar kunnen jongeren daar beter kennis van nemen dan in een stadhuis waar het echte werk gebeurd?”

Jongeren die zich tijdig aanmelden kunnen voorafgaand aan de bijeenkomst pizza eten bij Poppodium Grenswerk. Het eten en de bijeenkomst zijn gratis en je hoeft nergens lid van te zijn om je aan te melden. Aanmelden is wel verplicht en kan tot uiterlijk 9 maart via: jong@pvdalimburg.nl.

limburg