Door op 16 januari 2017

PERSBERICHT: Limburgers op Kieslijst PvdA

PERSBERICHT

Limburgers op kieslijst PvdA

Gisteren (15 januari) werd op het goed bezochte verkiezingscongres van de PvdA in Utrecht de definitieve kandidatenlijst vastgesteld. Zoals verwacht zijn er geen veranderingen in de lijst opgetreden.

Joost Reinaerts (38) uit Heerlen is de hoogste Limburger op de lijst. Hij staat op nummer 33. Reinaerts is werkzaam als regionaal beleidsadviseur bij het UWV in Venlo, is voorzitter van de PvdA in Heerlen en was werkzaam voor Gedeputeerde Staten van Limburg.

Naar aanleiding van zijn plek reageert Joost Reinaerts: ‘Het is geen recht, maar een groot voorrecht om voor de PvdA de verkiezingen in te gaan. Als beleidsadviseur bij het UWV in Venlo weet ik dat er kansen op werk zijn. Ook over de grens! Daar wil ik me hard voor maken. Voor Limburgers is de Duitse taal belangrijker dan Engels. Toch spreken veel mensen geen Duits. Doodzonde! Want dat is vaak juist belangrijk om werk te vinden over de grens of in onze regio, bijvoorbeeld, in het Outlet in Roermond en in de Venlose binnenstad. Ik ben er trots op dat ik daarmee namens de PvdA voor Limburg aan het werk kan gaan!”

Naast Joost Reinaerts staan ook Luc Brouwers (63) uit Gennep, Ivonne Voigt (68) uit Venray, Tirza Houben (72) uit Roermond, Jacques Costongs (76) uit Maastricht, Leon Heuvelmans (77) uit Weert, Birgit op de Laak (78) uit Horst en Robin Reichrath (79) uit Landgraaf op de lijst. Pinkpop-baas Jan Smeets (80) uit Einighausen is in Limburg lijstduwer. Minister Lilianne  Ploumen, oorspronkelijk uit Maastricht, maar momenteel in Amsterdam woonachtig, staat op een tiende plaats op de PvdA-lijst.