20 februari 2015

Limburgse schoonmakers in vaste dienst!

 

Meer dan 100 banen voor schoonmakers bij de lokale en provinciale overheid in Limburg. Eerlijke arbeidsvoorwaarden, een goede beloning en zekerheid van werk voor schoonmakers, dat is het doel van de PvdA.
Goed en eerlijk werk, daar maakt de Partij van de Arbeid zich sterk voor. Gelukkig wordt in Den-Haag op diverse ministeries schoonmaakpersoneel weer in vaste dienst genomen. Lodewijk Asscher, minister Blok en de FNV hebben daarover een overeenkomst gesloten.
Het wordt tijd dat de Provincie Limburg en de Limburgse gemeenten dit ook gaan doen! De Provincie Limburg heeft in 2012 voor een periode van 4 jaar de schoonmaak van het Gouvernement uitbesteed (opdracht met waarde van 1,5 miljoen euro). De PvdA Limburg is tegen een nieuwe aanbesteding in 2016 en zal ervoor pleiten om deze medewerkers bij de Provincie in dienst te nemen. Ook roept de PvdA Limburg de Limburgse gemeenten op om deze koers te volgen. Neem het schoonmaakpersoneel weer in vaste dient.
Stabiliteit, vastigheid en een eerlijk loon garanderen voor Limburgse schoonmakers daar draait het om. Schoonmakers hebben namelijk recht op goede arbeidsvoorwaarden en verdienen dezelfde behandeling als hun collega’s bij de overheid. Ze doen belangrijk werk dat gezien en gewaardeerd mag worden.