Door Lianne Schuuring op 12 juni 2017

Even Voorstellen: Fractiemedewerker Lianne Schuuring

Hoi! Mijn naam is Lianne Schuuring, ik ben 28 en woon in Maastricht. Ik ben alweer bijna 10 jaar lid van de PvdA, maar ben het grootste gedeelte daarvan vooral actief geweest bij de JS. Sinds september 2015 werk ik als medewerker bij deze fractie, eerst vooral op communicatie en nu als beleidsmedewerker.
Dit betekent dat ik de Statenleden help, bijvoorbeeld door mee te lezen in stukken, mee te gaan naar bijeenkomsten, het voorbereiden van vergaderingen of bij het opstellen van schriftelijke vragen en moties. Daarnaast regel ik een aantal praktische zaken die wat minder spannend klinken: zaaltjes voor bijeenkomsten, het doorsturen van post en mail, agenda’s voor fractievergaderingen etc.

Werken in of rondom de politiek is natuurlijk geen standaard baan en dat heeft zowel uitdagingen als voordelen. Omdat ook voor Statenleden politiek een parttime bezigheid is, is er maar een vaste werkdag in de week op het gouvernement. Dit betekent uiteraard niet dat er de rest van de week niks gebeurt maar dat dit vooral thuis of andere locaties in Limburg plaatsvind. Ook moet ik het (net als iedereen hier) combineren met mijn andere baan, ik werk ook bij Maastricht Marketing. Ik vind het zelf erg fijn dat ik hierdoor voor een groot gedeelte zelf mijn agenda kan bepalen, en dat er dan af en toe dingen tussendoor ingepast moeten worden hoort daar dan ook gewoon bij.

Het is ontzettend leuk om op deze manier goed te leren hoe politiek werkt in de Provincie en te zien wat daar allemaal bij komt kijken. Zo leuk zelfs dat ik me kandidaat stel voor de gemeenteraadsverkiezingen in Maastricht volgend jaar. Ik hoop dat ik me via die weg nog lang namens de PvdA voor mensen mag inzetten!