19 juni 2017

Even Voorstellen: Fractiemedewerker Jesper Fassotte

Zo. Vandaag ben ik aan de beurt. Fijn dat je de moeite neemt dit te lezen! Ik ben Jesper Fassotte, 23 jaar, en vorig jaar afgestudeerd in Communicatiewetenschap. Ik doe dan ook de communicatie (ha ha) bij de PvdA in Limburg. Toen ik twee jaar geleden een zomerstage deed bij de lokale omroep in Venlo, sprak ik tijdens een interview over de ondertunneling van de ‘Vierpaardjes’ met raadslid Erik Manders, die me enthousiasmeerde voor de PvdA, waar ik qua gedachtengoed al sinds Wouter Bos affiniteit mee voelde. Of dat specifiek te maken had met Wouter Bos, of het simpele feit dat ik toen oud genoeg was om politiek enigszins te kunnen volgen, laat ik in het midden.

Ik kan zeggen dat ik met deze baan met de neus in de (room)boter ben gevallen: nergens anders zou ik zo veel vrijheid hebben gekregen in het uitoefenen van mijn vak. Van het monteren van filmpjes, tot het schrijven van persberichten, tot het (mee) opzetten van campagnes, tot het volledig bijhouden van Social Media: alles kan en mag. Er was ook veel te winnen: vooral op social media was er nog een hoop mogelijk. En dat is er nog steeds: de komende maanden kun je dan ook nog een hoop nieuwe dingen verwachten.

Zo gaat onze Aleida Berghorst komende weken de ‘Provinciale Burgertop’ organiseren. En dat moet ook aan alle Limburgers uitgelegd worden. Die zitten over het algemeen niet te wachten op lange teksten. Daarom wil ik in de toekomst zaken gaan uitleggen middels korte, ingesproken animaties, zoals bij het filmpje over Robotisering ook al het geval was. Zo probeer ik politiek voor iedereen begrijpelijk en leuk te houden. Want daarvoor zit ik hier: politiek is niet alleen maar voor ‘saaie’ dossiervreters, maar voor iedereen. En daarom moet je het zo toegankelijk mogelijk maken.

Los van dit alles: go Asscher!