Door op 27 maart 2015

Eric Geurts spreekt meteen na zijn benoeming in PS

Vandaag geïnstalleerd in Provinciale Staten van de provincie van Limburg voor de PvdA. Ook meteen mijn eerste bijdrage geleverd. Na dertien jaar openbaar bestuur toch best wel gespannen. Het is een bijzondere en speciale ervaring.

Mijn spreektekst:
Voorzitter,
De PvdA hoopt op continuïteit van beleid in Limburg. Dat kan alleen met een stabiel bestuur. We moeten doorgaan met werken aan een krachtige economische agenda gericht op werk. Nog steeds staan te veel Limburgers langs de zijlijn. De komende vier jaar moeten dat minder worden.
Ook mag de aandacht voor het versterken van het onderwijs en de kennis-as niet verslappen. We moeten ons blijven richten op een gezonde sociale samenleving. Een duurzame samenleving in onze provincie.
Kijkende naar de achterliggende periode van verkiezingen, de uitslag van deze verkiezingen en de gesprekverslagen lezende is de inhoud van de brief van de heer Koopmans een logische.
Wij wensen de heer Koopmans dan ook veel succes als informateur.
De PvdA feliciteert alle gekozenen en hoopt op een goede samenwerking met alle volksvertegenwoordigers in het Limburgs Parlement.