Door Aleida Berghorst op 2 mei 2015

En nu: Oan de geng!

In Limburg bereiken we meer! Het is de ambitieuze en zelfverzekerde titel van het coalitieakkoord dat na de verkiezingen door CDA, SP, VVD, D66 en PvdA is gesloten. Tijdens de bijzondere vergadering van Provinciale Staten op 29 april 2015 werd het akkoord aan de Staten voorgelegd, samen met een voordracht van zeven kandidaat gedeputeerden, waaronder onze eigen Eric Geurts.

Aan onze kersverse fractievoorzitter, Jasper Kuntzelaers, de eervolle taak om namens de PvdA het woord te voeren.

Meer banen voor Limburg, werk, werk, werk, met die opdracht ging de PvdA de verkiezingen en later onderhandelingen in. De verkiezingen verliepen teleurstellend, de onderhandelingen daarentegen voorspoedig en zeer gunstig. Het resultaat stemt tot grote tevredenheid. Een nieuw college dat zich een socialer en welvarender Limburg tot doel stelt, dat weet de PvdA altijd aan zijn zijde.

De focus op langdurige versterking van de Limburgse economie, die de vorige periode werd ingezet, blijft bestaan. Investeren in een gezonder, leefbaarder en duurzamer Limburg is met veel aandacht overgenomen naar de nieuwe periode en daar waar kan zelfs uitgebreid en versterkt.

Het coalitieakkoord is een Sterk en Sociaal akkoord, ambitieus, niet dichtgetimmerd, maar met ruimte voor debat en interpretatie in de Staten. Het vraagt van iedereen een alerte houding. De PvdA fractie zal de komende jaren scherp zijn op de uitvoering van dit akkoord, maar zit de toekomst met vertrouwen tegemoet, aldus Jasper.

Na behandeling van het coalitieakkoord was het tijd voor dat andere belangrijke onderdeel van de vergadering, het wisselen van de wacht.

Drie van de zes gedeputeerden uit het vorig college keren niet terug in het nieuwe provincie bestuur. De PvdA fractie dankt de Erik Koppe (VVD) en onze eigen Bert Kersten en Peter van Dijk hartelijk voor het harde werken van de afgelopen vier jaar. Mede dankzij jullie inzet is Limburg in de afgelopen Sterker en Socialer geworden.

Eric Geurts neemt namens de PvdA het stokje over en zal als gedeputeerde Toerisme, Binnenstedelijke ontwikkeling en Verkeer, samen met zijn collega’s, knokken voor een Sterker en Socialer Limburg.

Zijn plek in de fractie wordt ingenomen door Peter van Dijk, die met zijn dossierkennis en kennis van de provinciale politiek een uitstekende aanvulling van de fractie is.

En nu: Oan de geng!

gedeputeerde limburg

Aleida Berghorst

Aleida Berghorst

Woonplaats: Sittard Lid sinds: 2003 Waarom PvdA? Mijn interesse in de PvdA is gewekt toen ik 18 was, toen ik nog (net) op de middelbare school zat. Bert Koenders zat net in de Tweede Kamer en kwam bij ons op school een gastles verzorgen. Ik vond het razend interessant en toen ik ging studeren in Nijmegen besloot

Meer over Aleida Berghorst