Cultuurgeld moet eerlijk verdeeld worden over de provincie

Door Jasper Kuntzelaers op 26 mei 2020

Afgelopen december stemde alle partijen in met een motie van de PvdA die vroeg om een betere verdeling van het cultuurgeld over de provincie. Dat betekent meer geld naar cultuur in Noord- en Midden-Limburg. Deze regio’s krijgen structureel minder cultuurgeld dan Zuid-Limburg. Een advies van de Cultuurtank Limburg bevestigd die scheve verhouding.

Scheve verhouding

Vorige week kwam het advies over waar het cultuurgeld structureel naar toe moet. Één instelling uit Noord- en Midden-Limburg stond op die lijst. Dit leidde tot verontwaardiging bij gemeenten en culturele instellingen in die regio’s. Ook de PvdA vindt dit opmerkelijk. Juist omdat er afgelopen december nog een motie is aangenomen om ervoor te zorgen dat de scheve verhouding tussen Noord en Zuid werd opgelost.

Eerlijke verdeling

Jasper Kuntzelaers stelt: “De PvdA wil een eerlijke verdeling van cultuurgeld binnen Limburg. Deze verhoudingen zijn scheef en daar dient snel iets aan te veranderen. Daar hebben we eerder op aangedrongen en dat doen we nu weer. Dit moet anders.”

Schriftelijke vragen

De PvdA stelt daarom schriftelijke vragen naar aanleiding van dit advies en de verdeling van het cultuurgeld in Limburg.

Jasper Kuntzelaers

Jasper Kuntzelaers

Woonplaats: Venlo Lid sinds: 2008 Via het Europees jeugdparlement en de Lagerhuisdebatten op de middelbare school kwam ik in contact met de Jonge Socialisten in de PvdA. Daar is de interesse voor de politiek gegroeid tot wat het nu is. Ik maak me hard voor een samenleving met gelijke kansen en mogelijkheden voor iedereen.

Meer over Jasper Kuntzelaers

Waar ben je naar op zoek?