Door Tirza Houben op 2 december 2015

Burgers actief betrekken bij het maken van gemeentebeleid!

Vandaag was ik aanwezig bij de opening van de driedimensionale straattekening in Roermond als startsein voor de stemronde inzake “Toekomstvisie Roermond 2030”. Een fantastisch initiatief van gemeente Roermond waar zij haar burgers actief wil betrekken bij het geven van richting waarop het beleid van de gemeente kan worden afgestemd.
Met het uitbrengen van hun stem kunnen inwoners, ondernemers en bezoekers van Roermond zelf dus aangeven wat zij belangrijk vinden voor deze stad, nu en in de nabije toekomst. Want wie beter dan de burgers zelf weten wat er in hun gemeente écht nodig is.

Eerder dit jaar hebben een viertal inspiratiesessies plaatsgevonden over de Toekomstvisie Roermond 2030.
Met grote betrokkenheid en enthousiasme hebben burgers toen gediscussieerd over de toekomst van onze stad en 10 onderwerpen gekozen waar nu iedereen een Stem over uit mag brengen. Met de 5 meest gekozen onderwerpen gaat de gemeente actief mee an de slag.

Stemmen kan tot 15 januari 2016 via www.roermondin2030.nl

image1 (1)

Tirza Houben

Tirza Houben

Woonplaats: Roermond Lid sinds: 2005 Ik ben opgegroeid in een Nederlands-Antilliaans gezin in de multiculturele wijk de Donderberg te Roermond. Hier heb ik van zeer dichtbij moeten aanschouwen wat slechte levensomstandigheden met mensen kunnen doen. Door deze ervaringen en mijn geloof in de sociaaldemocratische beginselen, werd ik in 2005 actief in de PvdA. De politieke

Meer over Tirza Houben