Door Aleida Berghorst op 15 maart 2017

Jij bent niet te dom… Wij moeten het beter uitleggen!

Ga je stemmen morgen? Dat vroeg ik gisteren aan de reizigers op het station in Maastricht. Ik vroeg het ook aan jou, een vrolijke meid van 22. Je nam het PvdA tijdschrift aan en vroeg aan mij: “Als ik dit lees… snap ik het dan ook? Ik vind politiek best leuk hoor, maar ik ben er te dom voor denk ik. Daarom ga ik maar niet stemmen.”

“Dat geloof ik niet”, zei ik. Je bent nooit te dom om je stem te laten horen. Als je een mening over dingen hebt, dan kun je ook stemmen. Misschien moeten politieke partijen gewoon beter hun best doen om de politiek en hun keuzes beter uit te leggen.

Ik vertelde je over de PvdA, over Khadija Arib en Lilianne Ploumen. Jij vertelde mij over je leven en hoe moeilijk het voor jou is om met je MBO2 diploma een baan te vinden. De tranen stonden je in de ogen.

Mijn hart brak, want hoe graag ik ook zou willen, jouw persoonlijke problemen los ik niet op. Maar ik geloof er wel in dat ook jij een eerlijke kans moet krijgen op een goed leven, net als iedereen. En ik weiger echt te geloven dat je te dom bent om te stemmen. Daarom heb ik je uitgenodigd om een dagje met mij mee te lopen op het gouvernement.

Ik hoop echt dat jij vandaag gaat stemmen! En ik hoop dat je me een appje stuurt, zodat ik mijn belofte kan waar maken.

Lieve groet,

Aleida

Aleida Berghorst

Aleida Berghorst

Woonplaats: Sittard Lid sinds: 2003 Waarom PvdA? Mijn interesse in de PvdA is gewekt toen ik 18 was, toen ik nog (net) op de middelbare school zat. Bert Koenders zat net in de Tweede Kamer en kwam bij ons op school een gastles verzorgen. Ik vond het razend interessant en toen ik ging studeren in Nijmegen besloot

Meer over Aleida Berghorst