Door Jasper Kuntzelaers op 13 juni 2015

Afschaffing minimum jeugdloon

De PvdA Limburg is voorstander van goed en fatsoenlijk werk voor iedereen. Het doet ons dan ook deugd dat de laatste maanden er een krachtige jongerenbeweging is ontstaan – genaamd Young & United – die opkomt voor een eerlijk loon voor jongeren, waaronder een volwassen minimumloon vanaf 18 jaar en meer vaste contracten.

De PvdA Limburg maakt zich sterk voor deze jongerenbeweging en is van mening dat iedere werkende jongere vanaf 18 jaar in staat moet zijn om zijn/haar eigen bestaan op te bouwen.

We zullen er bij de provincie op aandringen om te kijken naar het eigen personeelsbestand en het personeelsbestand van directe partners zoals schoonmaakbedrijven en catering. We dienen te stoppen met het minimum jeugdloon. Vanaf 18 jaar ben je volwassen en vanaf 18 jaar dien je dus ook als dusdanig betaald te worden.

Fractievoorzitter Jasper Kuntzelaers ‘Het initiatief van Young & United is lovenswaardig en verdient onze steun. We zullen hen daar waar kan helpen en ondersteunen’.

In de bijlage treft u de vragen aan zoals gesteld door de PvdA Limburg.
Young United

Jasper Kuntzelaers

Jasper Kuntzelaers

Woonplaats: Venlo Lid sinds: 2008 Via het Europees jeugdparlement en de Lagerhuisdebatten op de middelbare school kwam ik in contact met de Jonge Socialisten in de PvdA. Daar is de interesse voor de politiek gegroeid tot wat het nu is. Ik maak me hard voor een samenleving met gelijke kansen en mogelijkheden voor iedereen.

Meer over Jasper Kuntzelaers